keskiviikko 7. elokuuta 2013

"Tää on sota-aika harjootus"

Hienon seikkailutapahtuman, uskomattoman kelin ja todella hyvän harjoituksen tarjosi Ylistarossa kisattu Multi-Sport! Ei nimittäin paljon parempaa säätä voinut kisan ajaksi toivoa. Aurinko porotti lämpimästi koko kisan ajan, eikä sateesta, saati sitten ukkosesta ollut tietoakaan. Kuitenkin Ylistarossa kävi kevyt tuulenhenkäys, joka mukavasti kuivatteli kilpailijoiden hikikarpaloita.

Loistava keli siivitti myös Lumi Ski Clubin loistavaan suoritukseen. Lumi Ski Clubin 1. joukkue karkasi jo muilta joukkueilta vahvan rullaluisteluetapin ansiosta ja huuhtoi kultaa! Lumi Ski Clubin 2. joukkue varamiehisenäkin oli mukana kärkitaistossa vielä ensimmäisellä pyöräilyetapilla, mutta hiukan epäonnisena joutui lopulta taipumaan 6. sijalle - 6. sija ei ollut joukkueen mielestä silti pettymys.

Kilpailua edeltävänä päivänä 2.joukkue koki kovan kolauksen, kun Ylistaron oma poika, Marko Viitamäki kertoi olevansa yhä pahasti toipilaana eikä pysty osallistumaan tapahtumaan. Onneksi Marko oli ehtinyt etsiä varamiehen valmiiksi, joten 2. joukkue säilyi iskukykyisenä. Tilalle tuli vahvan hiihtotaustan omaava Petja Jantunen. Tästä huolimatta 2.joukkue menetti Markon poisjäännistä johtuen ison osan paikallistuntemusta.

Kilpailupäivänä joukkueet kokoontuivat 1030 mennessä Ylistaron Yleisurheilukentälle, joka toimi tapahtuman maali/lähtö/vaihto/huolto -alueena. Kilpailun varsinainen startti tapahtui klo 1200 aikaan, joten aikaa oli riittävästi kilpailuinfon jälkeen hioda taktiikkaa sekä koittaa sotkea kanssakilpailijoiden pasmoja parhaan mukaan. Ilmeisesti kilpakumppanit pitivät etenkin LSC 2.joukkuetta pahana vastuksena, koska ujutti jatkuvasti lauman pikkupoikia meille varatun potkulaudan kimppuun. Aina, kun silmä vältti tai selkänsä käänti tuolle vaaleanpunaiselle Eslalle, potkulauta seikkaili jo tiellä tietämättömillä. Tämä jos jokin sai meidän pasmamme sekaisin..! Kolmannen kerran jälkeen päätimme ottaa tilalle vihreän värisen potkulaudan. Liekö nykyajan nuoriso kiintynyt possunpunaiseen, kun tämän värinen ei enää kelvannut.

Karpaasit lähtöviivalla
Klo 1200 lähtölaukaisun jälkeen kirmattiin matkaan. Ensimmäinen etappi edettiin juosten/potkulautaillen (1 joukkueen jäsenistä potkulautaili kun 2 muuta juoksivat) etapin pituus oli 2,7km asfalttia pitkin. Ensimmäisellä etapilla ei suuria eroja päässyt syntymään, LSC2 vaihtoalueella muutaman sekunnin kärjen takana ja LSC1 heti perässä. Vaihtoalueella LSC2 ei vaihda pyöräilykenkiä, vaan jatkaa 2. sijalla pyöräilyosuudelle. LSC1 vaihtaa pyöräilykengät ja säntää vajaan minuutin myöhemmin pyöräilyosuudelle.

Pyöräily yhteensä 33,5km asfalttia, hiekkatietä ja maastoa pitkin. Kolme joukkuetta hiukan karussa pyöräilyetapin alkuvaiheessa, LSC1 kuitenkin imee eron kiinni Rikhard Mäki-Heikkilän vahvalla vedolla joukkueensa tuulenhalkojana. Ennen saapumista etapin ensimmäiselle rastille on 5 joukkuetta yhdessä häröpallossa. Rastin jälkeen kärkijoukkueet eivät pääse samalle aaltopituudelle peruskartan kanssa ja osa joukkueista painaa väärää polkua eteenpäin. LSC2 hoksaa vasemman puoleisen polun ensimmäisenä, mutta joukkueen varamies ehti painaa vauhdilla muiden joukkueiden mukana väärää polkua eteenpäin. Lopulta myös muut joukkueet huomaavat virheen ja pyörtävät takaisin, episodin jälkeen LSC1 jatkaa kärkiletkassa, mutta LSC2 jää n. 30s päähän viidenneksi.
LSC2:n epäonni jatkuu. Jussi Uitto kärsii puolityhjistä renkaista sekä parin kartanlukuvirheen rasittamana , joukkue ei pysty ajamaan kärkeä kiinni. LSC2 lopulta pystyy ohittamaan pyöräilyetapin lopussa yhden joukkueen. Kilpailussa kaksi joukkuetta hieman karussa, LSC1 siinä mukana kun siirrytään rullaluisteluosuudelle.

LSC1 tiukassa kärkitaistossa
LSC2 minuutin keulasta kilpailun puolimatkassa
Rullaluistelu 10,2km. Ratkaisun merkit alkavat näkyä ilmassa, kun LSC1:n hiihtotaustan omaavat kilpailijat luistelevat muilta karkuun vahvoilla reisillä ja kilpailukykyisillä rullaluistimilla. LSC2 taistelee kramppeja vastaan, mutta sirklaa markettirullaluistimillaan perässä mukavaa vauhtia. Ero kärkeen kasvaa, mutta muihin joukkueisiin pysyy kutakuinkin samana. Matkalla noidutaan, että piti tämänkin olla välineurheilua..

Juoksu/potkulautailu 3,2km, lyhyt siirtyminen melontaosuudelle.

Melonta 2,5km. Melontaosuudella päästiin tutustumaan tarkemmin Ylistarolaiseen Kyrönjokimaisemaan, osa joukkueista päättivät ottaa melontaetapin alussa virkistävän pulahduksen Kyrönjoen puhtaassa vedessä. Oli se sitten tarkoituksenmukaista tai ei, ahneella on tunnetusti paskainen loppu. LSC1 jatkoi varmaa etenemistä ja etapin lopussa ero seuraaviin oli jo turvallinen, n. 3min.
LSC2:n epäonni/huolimattomuus sai jatkoa, kun joukkue juuttui hetkeksi kiinni karikkoon. Onneksi edestakaisin heijaaminen auttoi eikä tarvinnut apujoukkoja kutsua paikalle. 2.joukkueen edellä 3 joukkuetta nyt n. 2min päässä, joten tiukkaa vääntöä vielä sijoista 2-6.
LSC2 hektiset hetket
Juoksu/potkulautailu 3,2km. Lyhyt siirtyminen takaisin kilpailuareenalle.

Yllätystehtävä 400m. Yllätystehtävässä tänä vuonna pyöriteltiin rengasta kerran urheilukentän ympäri. Koko joukkue mukana. Tämä tehtävä ei suurempia ongelmia tuottanut.

LSC1 ja joukkueen huoltaja, katse tiukasti renkaassa
Pyöräily 11,5km. Finaalietappina pyöräily, missä ei suuria yllätyksiä etapin tasaisuuden vuoksi päässyt tapahtumaan. LSC1 rullaili selvään voittoon ja LSC2 hyvästä loppukiristä huolimatta jäi vajaan minuutin viidennestä sijasta ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

2.joukkue viimeiselle etapille

Kultatiimi

2. joukkue maalissa
Kilpailun temmosta kertoo paljon se, että kisassa edettiin 70km yhteisaikaan reippaasti alle 3 tunnin. Tämä oli odotettua selvästi nopeammin. Hyvä harjoitus ja mahtava kokemus! Jos jotain jäi kaipaamaan, niin ehkä lisäpituutta kisalle.
Tulokset/results
GPS-seuranta

Seuraava tähtäin LSC:lla on 18.8 SnowFlakes seikkailu 2013.
Kilpailuun on alustavasti ilmoitettu yksi joukkue. Kilpailusta lisää LSC:n Facebook -sivuilla sekä blogissa.

Lumi Ski Club kiittää huoltajia, kisajärjestäjiä sekä kannustajia onnistuneesta Multi-Sportista!

Ylös, ulos ja lenkille!
Lumi Ski Club

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti